Het koor
Recente Uitvoeringen
Links naar anderen
Voor leden

Sinds de nazomer van 2008 staan wij onder gedreven leiding van Jan Maas (*1955). Als musicus is Jan opgeleid aan het Brabants conservatorium, aanvankelijk als muziekdocent voor de middelbare school en later als koordirigent. Als tenor in het Vocaal Ensemble van het Brabants Conservatorium heeft hij veel repertoirekennis opgedaan, waarbij de nadruk lag op renaissancemuziek. Hij volgde ook enkele cursussen dirigeren bij Lucas Vis.

Jan was cursusleider koordirectie bij de Sint Gregoriusvereniging en later ook bij het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg. In die hoedanigheid werd hij regelmatig als jurylid gevraagd voor koorfestivals.

Hij dirigeerde onder andere Kamerkoor Canta Libre uit Schijndel, Het Veghels Kamerkoor en Papageno, een operakoor in Nijmegen. Jan is gedurende 25 jaar dirigent geweest van het Lambertuskoor in Veghel. Met dit koor voerde hij ook enkele grote werken uit als de Krönungsmesse en als afscheid ‘The armed man’. Tijdens zijn studie koordirectie verhuisde het conservatorium naar het centrum van Tilburg. Ter gelegenheid van het afscheid van het oude gebouw heeft Jan een scenische uitvoering van het requiem van John Rutter uitgevoerd.

Jan staat niet alleen voor het Wagenings KleinKoor maar dirigeert ook het kamerkoor Allegrezza in Eindhoven.

Naast koordirigent is hij begeleider van hoogbegaafde leerlingen en docent wiskunde aan het Titus-Brandsmalyceum in Oss.

Wagenings KleinKoor | info@wageningskleinkoor.nl